19 MAYIS
Tarih: 19.05.2022 | Okunma Sayısı: 288
🇹🇷  19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI KUTLUYORUZ

İşgal altındaki vatan topraklarımızın kurtuluşunun miladı olan 19 Mayıs 1919 tarihi, ulusal kimliğimizin biçimlendiği, emperyalizme karşı topyekün bir mücadeleye başladığımızın ilan edildiği, tutsaklıktan özgürlüğe doğru “Ya İstiklal Ya Ölüm “ şiarıyla çıkılan yolun ilk adımıdır. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusumuza olan koşulsuz inancı ile Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlanmış, işgal altında bulunan tüm mazlum halklara umut ışığı olmuştur. 

Ölümsüz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 1918 yılında kendi el yazısıyla yazdığı şu satırlar Atatürk'ün gençliğe ne kadar güvendiğinin en temel göstergesidir: "Her şeye rağmen bir ışığa doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki sonsuz sevgim değil, bugünün karanlıkları, ahlâksızlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ışık serpmeye ve aramaya çalışan gençlik görmemdir". Daha kurtuluş yolunda ilk adımı atmamışken ulusunun gençlerine güvenen Atatürk’ün bu kutlu günü gençlere armağan etmesi, 19 Mayıs’ı daha da anlamlı kılmaktadır. 

Ordu Barosu olarak, Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak her zaman ilke ve önceliğimizdir. 

Bu duygularla; başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor , gençlerimizin  ve tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz. 

ORDU BAROSU BAŞKANLIĞI

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. SİBEL TORUN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.