5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ
Tarih: 5.06.2023 | Okunma Sayısı: 195
Ülkemiz ve %74'ü çeşitli maden sahalarına ruhsatlı ilimiz, giderek büyüyen ve uzun vadede yaşam kaynaklarımızı daha çok etkileyecek çevre ve iklim sorunlarıyla karşı karşıyadır.

İlimizin %74'ü maden sahalarına ruhsatlı olup bu alanların %65'ini oksijen kaynağımız ormanlar, %76'sı ise geçim kaynağı olan tarım alanlarımız, bahçelerimiz oluşturmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 56. Maddesinde sağlıklı bir çevrede yaşam hakkımız ve 45. Maddesinde tarım ve hayvancılıkla uğraşanların hakları korunmasına rağmen, toplum yararını yok sayan yatırımlar, tarihi, kültürel ve doğal varlıklarımızın insan eliyle yok edilmesi, sürdürülebilir yaşamı tehdit etmekte; ülkemizde, temiz su kaynakları kirlenmekte, verimli tarım toprakları ve orman varlıklarımız azalmaktadır.

Tüm canlıların içinde yaşadığı çevre ve iklim krizinin yoğun etkilerini hissetmeye başladığımız bu günlerde önümüzdeki süreçte iklim değişikliğinin daha da hızlı yaşanacağının ve eko-sistem üzerindeki baskının arttığının bilincine varılmalıdır.

Bunun yanısıra hızlı tüketim tekstil ürünlerinin ve gıda israfının da bu baskıdaki en büyük etkenlerden biri olduğu unutulmamalıdır.

Yaşanabilir çevrenin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Ordu Barosu olarak çalışıyor, sorunlara çözüm üretmeye çalışıyoruz.

Bu umut, inanç ve kararlılıkla, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutluyoruz. 

Çevre ve Kent Komisyonu

Ordu Barosu Başkanlığı

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. SİBEL TORUN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.