ARABULUCULUK SINAVI
Tarih: 6.08.2013 | Okunma Sayısı: 3382
 

Adalet Bakanlığı’ nın 26.01.2013 tarih ve 28540 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanan “ Hukuk Uyuşmazlıklarında arabuluculuk Kanunu Yönetmeliği” ne göre arabuluculuk belgesi almak için Başvurular 05-28 Ağustos 2013 tarihinde başlayacaktır.Bu sınava başvurmak isteyen meslektaşlarımızın meslekte beş yılını doldurmaları, 21 Eylül 2013 tarihinde yapılacak olan yazılı sınavı kazanmaları ve öncesinde Bakanlığın yetkili kıldığı Üniversiteler tarafından belirlenen mercilerce verilecek olan arabuluculuk eğitimi almaları gerekmektedir.

İlgili eğitim Bakanlığın yetkili kıldığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezince, Türkiye Barolar Birliğince de , Hasan KALYONCU Üniversitesince de verilmekte olup yeteri kadar talep toplanıldığı takdirde ilimizde de bu eğitim kursunun açılması söz konusudur.

 
 
ORDUDA PLANLANAN ARABULUCULUK KURSU HAKKINDA.
 
Başkanlığımızca, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi işbirliği ile ilimizde Ordu Barosu üyelerine özel Arabuluculuk eğitim semineri planlanmaktadır. Yeterli Başvuru sağlandığında Eğitim semineri 17 ağustos da Aktuğ otelde başlatılacaktır. Kurs ucreti Kredi Kartına vade farksız 2 Taksit  1.500TL( kdv dahil), Eğitim süresi: 62 saat (50 saat teori + 12 saat uygulama) Detaylı bilgi ve Kayıt için:  0850 303 05 02 nolu telefona yada  www.arabuluculukegitim.com web adresinden başvurabilirsiniz
 
 
İlgili telefonla görüşen meslektaşlarımız aşağıdaki belgeleride tedarik ederek Cumhuriyet Başsavcılıklarına şahsen başvurmaları gerekmektedir.

İlan metninde yer alan Sınav ücretini yatıran adaylar:

1-http://mobis.atauni.edu.tr/arabuluculuk/ adresinden temin edecekleri Aday Başvuru Formu, (bu form eksiksiz bir şekilde elektronik ortamda doldurulacak çıktısı alınarak imzalanacaktır.)

2- Sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu,

3-T.C. kimlik numarasını içerir kimlik fotokopisi,

4-Adli sicil beyanı,

5-Arabuluculuk eğitimini tamamladığını gösterir belge,

6-Hukuk Fakültesinden mezun olduğunu gösteren diplomasının sureti veya bitirme belgesi suretini, öğrenimini yabancı ülkelerdeki bir hukuk fakültesinde yapmış olanların ise diploma sureti ile birlikte Türkiye’deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarılı olduğuna dair verilecek belge,( Belgelerin onaylı örneği de kabul edilir.)

7-Mesleğinde en az beş yıllık kıdeme sahip olduğunu gösterir her türlü belgenin aslı veya onaylı sureti,

8-Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya süresi geçerli pasaport belgelerinden biri ile bizzat başvuracaklardır.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

22.11.2024
AV. BİRSEN UÇAR
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.