BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 24.04.2018 | Okunma Sayısı: 1206

ORDU BAROSU BAŞKANLIĞI

                        Basın Bülteni/ 24.04.2018

 

BASINA VE KAMUOYUNA

 

 

Basına yansıdığı kadarıyla bilgi sahibi olduğumuz; 23 Nisan 2018 tarihinde Mersin İli Akdeniz İlçesine bağlı Kazanlı Mahallesinde bulunan Kazanlı ilkokulunda, 23 Nisan Çocuk Bayramı kapsamında yapılan gösterilerde, çocukların kıyafetleri nedeni ile gösteri yarıda kesilmiştir. Konu ile ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek  “ÜÇÜNÇÜ SINIF ÖĞRENCİSİ KIZ ÇOCUKLARININ GÖSTERİ KIYAFETLERİNİN O YAŞTAKİ ÇOCUKLAR İÇİN UYGUN ELBİSELER OLMAMASI” gerekçesini öne sürerek bu çağdışı uygulamayı açıklamaları ile desteklemiştir.

 

23 Nisan gibi bir tarihte Atatürk İlke ve İnkılaplarının yaşatıldığı ve çocuklarca anayasal eşitlik, hak ve hürriyetlerin kutlandığı böylesi bir günde çocuklara yönelik yapılan ayrımcı, gerici ve çağdışı uygulama kabul edilemez. Kaldı ki,

 

 

 “O YAŞTAKİ ÇOCUKLARIN GİYDİKLERİ KIYAFETLERİN UYGUN OLUP OLMADIĞININ DEĞERLENDİRENLER, ÇOCUKLARIN ÇOCUK SIFATINI AŞARAK YETİŞKİN BİREY GİBİ CİNSEL OBJE OLARAK GÖREN KİŞİLERDİR. ÇOCUK GELİNLERİN VE CİNSEL İSTİSMARIN BÖYLESİNE YAYGIN OLDUĞU TOPLUMDA ÇOCUKLARIN KIYAFETLERİNİN TARTIŞILIR HALE GETİRİLMESİ DAHİ TEHLİKELİDİR.”

 

 

Kamu kurum ve kuruluşlarında böylesine çağdışı açıklamaları yapan ve destekleyen yöneticileri baromuz adına kınıyoruz.

 

 

ORDU BAROSU  BAŞKANLIĞI

ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. SİBEL TORUN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.