GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ
Tarih: 27.06.2016 | Okunma Sayısı: 934

Kıymetli Meslektaşlarım; Değerli Konuklar

 Ramazan sevgi ve paylaşma ayıdır. Bizler aynı mesleği ifa ederken bütün farklılıklarımızla birlik ve beraberlik içinde Ramazan ayının bu sevgi ve paylaşma ruhunu gelecek nesillere taşıyabilme arzusunu taşırken bir yandan da geçen zamana , yaşanmışlıklarımızdaki farklılıklarımıza rağmen yine kocaman bir aile gibi bir sofranın etrafını dolduruyor olmaktan mutlu ve umutluyuz.

Sayın Konuklar,

Yaşadığımız bu manevi güzelliklerin yanında sadece Dünyadaki tüm Müslümanların değil her türlü kesimden her türlü inanca sahip tüm insanların maruz kaldığı, şiddettin her türlüsünü, ayrımcılığı ve terörü kınıyoruz. Dünyanın neresinde ve kim tarafından kime yapılırsa yapılsın kötü muamelenin, zulmün ve şiddetin artık son bulmasını zorbalığın ve şiddetin değil anlaşma ve uzlaşma ortamının hakim olduğu; çocuklarımızın mutluluk ve sevgi ile büyüyecekleri bir hayatı onlara sunabilmeyi arzu ediyoruz. Bunun için bütün insanlığın aynı duygu ve hissiyat içinde kanayan yaraların üzerine inançla ve ıslarla gitmelerini diliyoruz.

Değerli Meslektaşlarım,

Ülkemizin ve milletimizin huzur ve refahı her zaman önceliğimizdir. Bütün çaba ve gayretlerimizin temelinde bu vardır. Milletimizin layık olduğu adaletli bir ortamın var olması ancak sağlam ve güvenilir, güçlü ve bağımsız hukuk sisteminin varlığı ile mümkün olacaktır. Bizler bu hukuk sisteminin içerisinde belki de en önemli halkayı oluşturmaktayız. Bizler paylaşarak, bu acımasız dünyanın kalıplarının dışına çıkarak, birlikten güç doğar ilkesi ile hareket eden, meslektaşlık haricinde, gönül ve ülkü dostları haline gelmeliyiz. Ancak bu şekilde yaşanılan hukuksuzlukları önleyebilir, hak ve adalet tesis etmek için harcadığımız emeğimiz gerçek anlamını kazanabilir. İşte ramazan ayı, her birimizin kendi ruh halini muhasebeye aldığı, kendisini yenilediği, iç dünyasını tazelediği ,daha iyi ve güzeli elde etmek için bir fırsat sunmaktadır. Ramazanın özü işte bizler gibi günlük hayatın koşuşturması stresi ve yorgunluğu içerisine dalmışken, bizleri toparlamakta ve hayata daha umut ve aşk ile bakmamıza vesile olmaktadır.

Bu güzel akşamı ve geleneksel İftar programının hazırlanmasında emek ve gayretini esirgemeyen yönetim kurulu üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Huzur, barış ve sevgi dolu yeni Ramazanlara kavuşmak dileğiyle, tüm konuklarımıza katılımlarından dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım. Afiyet olsun.                                                                                                    AV.İLHAN KURT-BARO BAŞKANI

 
 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. SİBEL TORUN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.