"SAVUNMA SUSMADI, SUSMAYACAK!"
Tarih: 13.11.2023 | Okunma Sayısı: 312
"SAVUNMA SUSMADI, SUSMAYACAK!" 

Türkiye Barolar Birliği'nin  Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasal düzeni açıkça ihlal eden kararı karşısında hukuk devletine sahip çıkmak amacıyla 10 Kasım 2023 tarihinde düzenlediği "basın açıklaması" ve "Hukukun Üstünlüğü" yürüyüşüne, Baro Başkanları, çok sayıda meslektaşımız, sivil toplum kuruluşları ve Baro Başkanımız Av.Sibel TORUN katıldılar. 

Atamızın  vefatının 85.yıl dönümü  nedeni ile TBB Önünde düzenlenen anma programının ardından, basın açıklaması ve hukukun üstünlüğü mücadelesine destek vermek üzere; Birlik Başkanı Sağkan, Yönetim Kurulu üyeleri, Baro Başkanımız Av.Sibel TORUN ve çok sayıdaki Baro Başkanları, Anayasa Mahkemesi önündeki Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda bekleyen meslektaşlarla buluşarak, Yargıtay önüne kadar hukukun üstünlüğü  yürüyüşünü ve ardından ortak demokratik tepki ve talepleri ifade etmek amacıyla düzenlenen basın açıklamasını gerçekleştirdiler. 

Açıklama sonrası, Baro Başkanımız Av. Sibel TORUN, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan,Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda Baro Başkanı ile meslektaşlarımızın katılımlarıyla, Cumhuriyetinizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. Yılında ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir'e ziyarette bulunduk. 

Daha sonra, TBB"de yapılan Başkanlar toplantısı ile Hukuk devletini sonuna kadar savunma ve yaşatma mücadelesinin altı çizildi. 

Hukuk ve adalet savunucusu her bir meslektaşımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. SİBEL TORUN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.