Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması Karadeniz Bölge Elemeler
Tarih: 17.05.2016 | Okunma Sayısı: 1161
 
 

17.05.2016


TBB EĞİTİM MERKEZİ VE ORDU BAROSU BAŞKANLIĞI

“STAJYER AVUKATLAR KURGUSAL DURUŞMA YARIŞMASI

KARADENİZ BÖLGESİ ELEMELERİ”

14-15 MAYIS 2016 ANEMON OTELDE

GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ORDU BAROSU AVUKAT STAJYERLERİ TURNUVAYI KUPA İLE KAPATTI

Karadeniz Bölgesi’nde Ordu Barosu’nun ev sahipliğinde; Amasya, Çorum, Giresun, Kastamonu, Ordu, Samsun, Tokat, Trabzon, Zonguldak, Karabük olmak üzere 10 baronun yarıştığı TBB Avukat Stajyerleri Arası Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması’nda bölge birinciliğini Giresun Barosu ,İkinciliği ise ORDU BAROSU BAŞKANLIĞI aldı.

 Yarışma 14 Mayıs Cumartesi günü saat 09.00 da Ordu Anemon Otelde, Baro Başkanımız Avukat İlhan KURT un ve TBB Başkan Yardımcısı ve Eğitim Merkezi Başkanı Av. Berra Besler’in , Sayın valimiz İrfan BALKANLIOĞLU nun ,Ordu Cumhuriyet Başsavcımız Metin USLU nun yedi coğrafi bölgedeki tüm yarışmacılara başarı diledikleri açılış konuşmasının ardından başladı. Ordu Bölge İdare Mahkemesi Başkanı sayın Mustafa GÜRSOY da açılış törenimizde aramızdaydı.

 Aynı gün Katılımcı Baro Başkanlarımız ile Karadeniz Bölge Baroları Başkanlar toplantısı yapıldı. Toplantıda avukatlık mesleğinin güncel sorunları ve çözüm yolları ve özellikle genç meslektaşlarımızın ve stajyer avukatların sorunlarının ortaya koyulduğu, mevcut sorunların çözüm yollarının arandığı ve Ülkemizin güncel sorunları değerlendirildiği toplantı oldukça verimli geçti.

 TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyeleri Av. Rifat Çulha ve Av. Cumhur Arıkan’ın yarışma kurulu olarak sorumluluğunda gerçekleştirilen yarışmada avukat stajyerleri; Prof. Dr. Timur Demirbaş (İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi), Fahrettin Demirağ (Askeri Yargıtay Onursal Başkanı) ve Av. Dr. Salih Oktar’dan (İstanbul Barosu) oluşan yargıçlar jürisi önünde iddia ve savunma makamlarını temsilen yarıştılar.

 Özellikle genç meslektaşlarımıza mesleklerinde ön hazırlık imkanı veren, İlimizin tanıtımının yanında ekonomik olarak katkı sağlayan yarışmada Başkanlığımız haricinde 9 Baro ve 100 kişinin üzerinde misafirimizin katılımı ile gerçekleştirildi. Misafirlerimize ilimiz en iyi şekilde tanıtabilmek adına şehir turları , Boztepe de ve şehrimizde davetler düzenlendi.

 Giresun Barosu’nun birinci, Ordu Barosu’nun İkinci, Trabzon Barosu’nun üçüncü olduğu yarışmada Amasya Barosu Başkanı Av. Ahmet Melik Derindere, Çorum Barosu Başkanı Av. Altan Akpınar, Giresun Barosu Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu, Kastamonu Barosu Başkanı Av. Mehmet Çiftçi, Ordu Barosu Başkanı Av. İlhan Kurt, Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Trabzon Barosu Başkanı Av. Orhan Öngöz, Karabük Barosu Başkanı Av. Rıdvan Erdoğan ve Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Av. İsmail Taştan hazır bulundular.

 Baro Başkanımız Av.İlhan KURT , Sayın Berra BESLER ‘ e yarışma kuruluna ve jüriler ile katılımcı tüm barolara karşılıklı plaket ve hediyeler takdim edildi.

 Oldukça yararlı ve heyecanlı geçen yarışma organizasyonu Başkanlığımız yönetim kurulunun üşütün çalışma ve planlamaları neticesinde Ordu Barosu ve Giresun Barosunun final karşılaşmaları neticesinde tamamlanarak sona erdi.

 Turnuvamıza ilgi ve alaka gösteren Sayın Ordu Valimize, Başsavcımıza, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına ,Başkanlığımız avukatlarında, değerli basınımıza ve Ordu halkımıza sonsuz sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

 

ORDU BAROSU BAŞKANLIĞI

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. SİBEL TORUN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.