TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASININ KARAR DURUŞMASINA KATILDIK
Tarih: 13.06.2024 | Okunma Sayısı: 128
TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASININ KARAR DURUŞMASINA KATILDIK

Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir ELÇİ'nin faillerinin yargılandığı ve Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına Baro Başkanımız Av.Sibel TORUN ile birlikte,  Duruşmayı Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Başkan Yardımcıları Av. Ercan Demir, Av. Gürkan Altun, Genel Sekreter Av. Veli Küçük, Sayman Av. Gökhan Bozkurt, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Nizam Dilek, Av. Ali Bayram, 32 Baro Başkanı, Avukat Hakları Merkezi ve Şiddetle Mücadele Kurulu temsilcileri,Milletvekilleri, Ulusal ve Uluslararası Hukuk örgütlerinin temsilcileri ile meslektaşlar izledi. Yapılan yargılama neticesinde mahkeme, savcının mütalaası doğrultusunda tutuksuz yargılanan sanıkların beraatine karar verdi.

Hukuk sistemi içerisinde bu olayın aydınlanacağına inanıyoruz. Bunun için sonuna kadar hukuki mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz.